Geld voor als de wereld vergaat

In december 2012 zou volgens de Maya-kalender de wereld vergaan. Zoals altijd waren er mensen die dat geloofden en mensen die daar weer gebruik van maakten. Zo was er een malloot die mensen zover kreeg dat ze duizenden euro’s aan hem overmaakten, nadat hij de goedgelovigen had beloofd dat ze op de dag des oordeels als enige overlevenden door ruimtemannetjes zouden worden opgehaald.

De locatie was Ibiza. Terwijl de uitverkorenen op de afgesproken plek met zijn allen op hun intergalactisch vervoer stonden te wachten, zat de verkondiger zelf een paar duizend kilometer verderop op een boot met alleen maar vrouwen en zeilde hij de ondergaande zon tegemoet.

Hel
In de V.S. heeft een vermaarde hedgefondsmanager aangekondigd dat er een dag staat aan te komen dat de hel losbarst. Hij weet alleen nog niet wanneer. De sombere boodschap is afkomstig van de miljardair Paul Singer, die aan het roer staat van Elliot Management met $ 33 miljard onder beheer. Zijn bijbels geladen woorden moeten de voorspelling extra gewicht meegeven.

“Wij denken dat de ‘lage volatiliteits levitatie’ truc van hogere aandelen- en obligatiekoersen net zolang doorgaat totdat die uitgewerkt is. En dan zal de hel losbarsten (vraag ons niet hoe de hel eruit ziet…), een ‘lamentabel’ scenario dat ook kansen zal bieden, buitengewone en ‘efemere’ kansen. De enige manier om gebruik te maken van die kansen is door acute toegang tot extra geld te hebben.”

Om die kansen te benutten heeft Singer een oproep gedaan om additoneel geld in te zamelen (de 33 miljard onder beheer is kennelijk niet genoeg, of de man is volbelegd) en dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd. In minder dan 24 uur wist hij $ 5 miljard bij zijn volgelingen op te halen voor als het moment zich aandient dat het vertrouwen van beleggers eindelijk zal knakken.

Oproep
Ook wij denken dat er een moment komt dat de wereld vergaat, aandelenkoersen zullen sneller dalen dan het menselijk oog kan waarnemen. Godzijdank maken wij gebruik van de mystieke kracht van de OK-Score, uitgevonden door de profeet met de vooruitziende blik Willem Okkerse. Dientengevolge zullen de aandelen die zich in onze fondsen bevinden, buiten schot blijven.

Daarom doen wij hier een oproep om zoveel mogelijk geld in onze beleggingsfondsen te stoppen, hoe eerder, hoe beter. Om compliance-technische redenen kunnen wij in eerste instantie niet meer dan 40 miljoen euro incasseren, dus ook daarom het verzoek om er snel bij te zijn.